Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met FC Utrecht en Cyriel Dessers over de komst van de aanvaller naar Heracles Almelo. De 24-jarige spits tekent een contract voor drie seizoenen.

Technisch manager Tim Gilissen is zeer verheugd met de komst van Dessers naar Almelo. “Wij zijn blij dat Cyriel voor Heracles Almelo heeft gekozen. Hij staat al lang op onze radar. Dat hij nu in ons zwart-witte shirt komt spelen is daarom extra prettig. Cyriel past goed bij onze manier van voetballen. Dat ook hij heel bewust voor Heracles Almelo kiest als volgende stap in zijn carrière is een goed teken.”

“Ik kijk ernaar uit om hier bij Heracles Almelo te spelen en te scoren”, vertelt Dessers. “Dit is een mooie kans voor mij, het voelt als een nieuw avontuur. Mijn stijl van voetballen past bij de filosofie van Heracles Almelo, namelijk aanvallend willen spelen. Ik ben blij dat ik hier nu ben en wil graag laten zien wat ik kan. In België zouden we zeggen dat ik veel goesting heb om te beginnen; ik heb er heel veel zin in en ben er klaar voor.”

Dessers speelde sinds 2017 voor FC Utrecht. Voor die club kwam hij uit in 56 officiële wedstrijden, waarin hij 19 doelpunten maakte en 7 assists gaf. Voor zijn tijd in Utrecht speelde Dessers voor NAC Breda. Daar kwam hij 29 keer tot scoren in 40 wedstrijden en gaf hij 13 assists.

Cyriel Dessers in Heracles Almelo-shirt