Heracles Almelo heeft de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs verloren. De 0-2 kwam tot stand in het laatste kwartier van de eerste helft. Simon Gustafson en Cyriel Dessers scoorden de doelpunten.

Kansen maar geen treffers
Heracles Almelo mocht in de beginfase het opbouwende werk doen en de bezoekers loerden op de snelle tegenstoten. De formatie van Frank Wormuth kreeg een aantal kansen. Brandley Kuwas brak in de veertiende minuut door aan de rechterkant maar David Jensen was op tijd zijn doel uit. Twee minuten later kreeg Adrian Dalmau een mogelijkheid op aangeven van Tim Breukers maar de spits zag zijn inzet van dichtbij over het doel gaan. Brandley Kuwas creëerde in de 23ste minuut zelf de volgende kans met een mooie actie. Het aansluitende schot verraste bijna David Jensen. De laatste kans in deze fase was voor Adrian Dalmau. De Spanjaard zag zijn schot eveneens gepareerd worden door David Jensen.

FC Utrecht was nog nauwelijks gevaarlijk geweest maar sloeg in de slotfase van de eerste helft hard toe. De bal ging in de 35ste minuut op de stip na een overtreding van Alexander Merkel en Simon Gustafson maakte vervolgens geen fout. Goed vijf minuten later ging het opnieuw mis. Cyriel Dessers kon inkoppen uit een vrije trap van Nicolas Gavory.

Geen loon naar werken
Heracles Almelo probeerde in de tweede helft het tij te keren en opnieuw moest Lerin Duarte daarbij als aanjager fungeren. Adrian Dalmau zag in de 56ste minuut een inzet gekeerd worden door Davind Jensen en drie minuten werd een schot van Dabney Dos Santos geblokt. Het schot van Brandley Kuwas in de 63ste minuut werd niet geblokt maar ging enkele meters naast. De beste kans kwam drie minuten later. Mohammed Osman dwong David Jensen tot een moeizame redding en Adrian Dalmau kreeg een kans op de rebound. De spits werkte van dichtbij slordig over.

FC Utrecht was in de 71ste minuut dichtbij een derde treffer toen Simon Gustafson uit een hoekschop kon inkoppen maar Janis Blaswich had een prima redding in huis. Heracles Almelo bleef het proberen. Adrian Dalmau kon in de 81ste minuut inkoppen maar vond Davind Jensen op de goede plek. De Spanjaard kreeg vijf minuten later een betere kans na goed voorbereidend werk van Brandley Kuwas. Het schot ging deze keer voorlangs. Het laatste wapenfeit van kwam FC Utrecht. Het schot van Lukas Görtler in de 88ste minuut werd door Janis Blaswich fraai onschadelijk gemaakt.

Heracles Almelo – FC Utrecht 0-2 (0-2)
36.Simon Gustafson 0-1, 41.Cyriel Dessers 0-2
Gele kaarten: Dabney Dos Santos, Dario van den Buijs, Mats Knoester, Joris van Overeem, Simon Gustafson

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Alexander Merkel (46.Lerin Duarte / 90.Bart van Hintum), Jesper Drost (63.Joey Koings) , Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.