Heracles Almelo neemt het in de derde thuiswedstrijd van het seizoen op tegen De Graafschap. Beide teams kennen een lange historie als het gaat om onderlinge ontmoetingen in de Eerste Divisie. In de Eredivisie werd het duel tot nu toe vijf keer gespeeld. De balans is vier zeges en een gelijkspel.

De eerste overwinning werd geboekt op 8 december 2007. De eindstand van 2-0 werd bereikt in de tweede helft. Igor Gluscevic brak in de 57ste minuut de score open met een volley en negen minuten later trof Kwame Quansah het doel met een intikker. De editie van 27 december 2008 leverde daarentegen geen treffers op.

De wedstrijd van 23 april 2011 eindigde in 2-0. Everton Ramos da Silva kon in de 41ste minuut profiteren van een misverstand in de Doetinchemse defensie. De beslissing viel in de slotfase. De bezoekers moesten het duel met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Jussi Kujala en in de slotminuut kon Willie Overtoom met een halve omhaal scoren.

De Graafschap kwam enkele maanden later alweer op bezoek in Almelo. Op 30 september was de eindstand wederom 2-0. Glynor Plet kon in de twaalfde minuut profiteren van een verkeerde terugspeelbal en in de slotminuut werd Luis Pedro de diepte ingestuurd door Everton Ramos da Silva. Eerstgenoemde maakte geen fout.

Het meest recente duel dateert van 23 januari 2016. Heracles Almelo won met 2-1 dankzij een bekeken schuiver van Brahim Darri in de 37ste minuut en een fraaie vrije trap van Thomas Bruns in de 73ste minuut. Andrew Driver trof in de slotfase het doel namens De Graafschap.